Buvęs F-1 lenktynininkas G. van der Garde paskelbė apie karjeros pabaigą

© Caterham

Sėkmingai pasirodęs šių metų IMSA sezone, LMP2 klasėje, buvęs „Formulės-1“ lenktynininkas Giedo van der Garde paskelbė apie karjeros pabaigą.

Olandas teigė norįs daugiau laiko praleisti su šeima, susitelkti į F-1 apžvalgininko darbą „Viaplay“ ir kitus verslo interesus.

„Nuo vaikystės turėjau privilegiją sekti savo aistra“, – sakė G. van der Garde.

„Tai buvo fantastiškas laikas. Dukart tapau pasaulio čempionu ir galėjau įgyvendinti savo svajonę – lenktyniauti „Formulėje-1“. Esu dėkingas visiems, kurie dalyvavo mano karjeroje ir man padėjo, ypač savo tėvams, savo uošviui (olandų magnatui Marseliui Boekhoornui) ir žmonai Denisei. Be jų nebūčiau galėjęs padaryti to, ką padariau.“

„Nors praėjusiais metais vis dar buvau konkurencingas lenktynėse, norėčiau daugiau laiko praleisti su Denise ir trimis mūsų vaikais. Taip pat vis aktyviau dirbu kaip verslininkas ir investuotojas bei „Viaplay“ F-1 analitikas. Tam taip pat noriu skirti daugiau laiko. Todėl su pasididžiavimu žvelgiu į savo lenktynininko gyvenimą ir su dideliu malonumu laukiu ateities!“

2002 m. olandas tapo pasaulio čempionu lenktyniaudamas kartingais, o 2008 m. iškovojo „Formulės Renault 3.5“ čempiono titulą. Vėliau sportininkas keturis metus praleido GP2 (dabar F-2) čempionate.

„Formulėje-1“ jis praleido tik vieną sezoną. 2013 m. atstovaudamas „Caterham“ komandai olandas startavo 19-oje lenktynių. 2014 m. jis buvo „Sauber“ komandos atsarginis ir turėjo galiojančią sutartį kitam sezonui, bet šveicarų ekipa pasirašė sutartis su Marcusu Ericssonu ir Felipe Nasru.

G. van der Garde laimėjo prieš „Sauber“ teisme, tačiau tai buvo jo F-1 lenktynininko karjeros pabaiga.

2016 m., atstovaudamas „Jota Sport“ komandai, jis triumfavo Europos Le Mano serijoje, o 2018-2022 m. kartu su Fritsu van Eerdu ir „Racing Team Nederland“ komanda varžėsi WEC čempionate.

Praėjusį sezoną minėtasis duetas finišavo antri LMP2 klasėje 24 val. lenktynėse Daytonoje ir 12 val. trukmės varžybose Sebringe.

G. van der Garde užbaigė lenktynininko karjerą spalio mėnesį finišuodamas antras klasėje IMSA čempionato „Petit Le Mans“ lenktynėse.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.